WARSZTATY Z IMPROWIZACJI TEATRALNEJ - TRICKSTER
Warsztaty Spontaniczności. Kanadyjska metoda improwizacji teatralnej Keitha Johnstona.

Spontaniczność to wolność a wolność to odwaga.

Jest wiele umiejętności, które pomagają nam w spełnianiu marzeń, rozwoju kariery zawodowej, rozwiązywaniu trudnych problemów, czy w lepszym uczeniu się. Wśród nich wymienić można kreatywność, komunikację, pracę w grupie, przywództwo, storytelling, podzielność uwagi, refleks, czy wystąpienia publiczne.

Wszystkie te zdolności można ćwiczyć jak mięśnie! Potrzebna jest tylko siłownia – miejsce, gdzie można ćwiczyć w sposób przyjemny, zabawny, radosny, ciekawy i pasjonujący oraz gdzie otrzymujesz natychmiastową informację zwrotną o postępach.
Taki trening nie jest łatwy. Wymaga walki ze swoimi największymi lękami: przed porażką, krytyką innych, byciem niewyjątkowym. Kluczem jest spontaniczność.

Podczas warsztatów improwizacji teatralnej ćwiczysz spontaniczność, a dzięki niej jesteś bardziej kreatywny, lepiej się komunikujesz, jesteś uważniejszy. Warsztaty z improwizacji teatralnej to podróż w nieznane.

Improwizacja uczy nie tylko aktorstwa. Jest stworzona dla wszystkich którzy chcą się rozwijać, być bardziej odważnym, spontanicznym, a także wolnym od krytyki własnej i innych.
Spontaniczność jest jednym z najnaturalniejszych aspektów naszego życia. Pozwól sobie na odrobinę zabawy, wygłupów i szaleństwa. Pozwól sobie na odrobinę spontaniczności!

TRICKSTER - to dwumiesięczny warsztat oparty na kanadyjskiej metodzie stworzonej przez jednego z największych autorytetów w tej dziedzinie - Keitha Johnstona.
Osiem dwugodzinnych spotkań, na których poznasz podstawowe zasady improwizacji, poznasz ciekawych ludzi oraz dowiesz się jak ćwiczyć umiejętności miękkie, które drzemią w Tobie.

W programie warsztatów miedzy innymi:

SPONTANICZNOŚĆ - Jak ćwiczyć? Czemu jest tak ważna w życiu? Co jest jej największym wrogiem?

WYSTĄPIENIA PUBLICZNE - Przełamywanie bariery strachu.

KOMUNIKACJA INTERPERSONALNA - Jak być bardziej rozumianym?

UWAŻNOŚĆ I KONCENTRACJA - Trening umiejętności miękkich

STORYTELLING - Opowiadanie historii to matematyka, wystarczy poznać wzory.

ZAUFANIE - Najważniejsza cecha pracy w grupie.

Warsztat poprowadzi Adam Organista. Aktor Teatru H. Ch. Andersena w Lublinie. Instruktor i trener od ponad 12 lat specjalizujący się w kanadyjskiej formie improwizacji teatralnej. Uczeń samego Keitha Johnstona. Współtwórca legendarnej grupy “No Potatoes” - jednego z pierwszych teatrów impro w Polsce. Założyciel „Teatru LUKLA” i wiceprezes fundacji „Inside Out”.

Ten warsztat nie zmieni Twojego życia, nie wywróci go do góry nogami, ani nie sprawi, że będziesz lepszy w czymkolwiek. Ten warsztat da Ci konkretne narzędzia, byś wiedział jak zrobić to sam. To dopiero początek drogi w nieznane. Ekscytujące, ryzykowne, pasjonujące, przerażające, ale pociągające nieznane.

Podejmiesz wyzwanie?

Terminy warsztatów: czwartki, godz. 17:00 - 19:00

Zajęcia ruszają 21 marca.

Koszt: 300 zł / 16 godz. zajęć