Cykliczne zajęcia ruchowo – cyrkowe dla najmłodszych oraz dzieci wraz z rodzicami
Ruszają zapisy na cykliczne zajęcia ruchowo – cyrkowe: dla najmłodszych dzieci w wieku przedszkolnym (5-6 lat)
oraz dla dzieci i rodziców.

Zajęcia cyrkowe w Lublinie to okazja do rozwoju poprzez zabawę!

Dzieci 5-6 lat:
kiedy: czwartki 16. 15- 17.15
koszt: 200 zł/ 12 zajęć
miejsce: Avitur. Biuro podróży, ul. Narutowicza 22

Dzięki zajęciom, dzieci nie tylko rozwijają swoje umiejętności miękkie, ale również świetnie się bawią, ucząc pracy w grupie. Warsztaty opierają się na grach i ćwiczeniach wykorzystujących rekwizyty żonglerskie: piłeczki, talerze, chusteczki i obręcze oraz ćwiczeniach ruchowo-akrobatycznych.

Dzieci z rodzicami:
kiedy: czwartki 17.20- 18.20
koszt: 240 zł (dziecko + rodzic)
miejsce: Avitur. Biuro podróży, ul. Narutowicza 22

Zajęcia nastawione na współpracę i dobrą zabawę. Dzięki różnym ćwiczeniom stymulujemy pracę obu półkul mózgowych, rozwijamy wytrwałość, cierpliwość i determinację. Zajęcia dla rodziców z dziećmi pokazują kreatywne zabawy, które później można wykorzystać w domu, a wpływają one pozytywnie na relacje z dzieckiem.

Zajęcia ruszają od 14 marca.

Warsztaty cyrkowe to:

- rozwój poprzez zabawę w małych grupach zajęciowych;

- wpływ na koncentrację, równowagę, refleks, oburęczność, koordynację wzrokowo –ruchową oraz współpracę dziecka z rówieśnikami;

- metoda wykorzystywana w integracji sensorycznej oraz mnemotechnikach, ponadto polecana dla dzieci z dysleksją, czy ADHD;

- ćwiczenia rozwijające u dziecka wytrwałość, cierpliwość i determinację;

- stymulacja pracy obu półkul mózgowych;

- przekraczanie własnych granic.

Prowadząca: Dominika Knap - pedagog cyrku od ponad 5 lat, studentka animacji kultury. Doświadczona w prowadzeniu grup stałych i warsztatach cyrkowych, m.in. przy projektach Dzielnicowe Laboratorium Kultury, czy Lato w Mieście. Jej ulubione dziedziny cyrkowe to żonglerka, akrobatyka grupowa i hula hoop. W pracy z dziećmi i młodzieżą stawia na rozbudzenie zainteresowania dyscypliną, dobrą atmosferę w zespole oraz działania grupowe