BABSKA REBELIA

Kobieca przestrzeń na rozwój, inspirację i odkrywanie Siebie.

Działamy na rzecz Kobiet. Pragniemy wspierać się nawzajem w odzyskiwaniu wewnętrznej harmonii i odkrywaniu drzemiącego w nas potencjału.

Wierzymy, że Kobiety mają MOC. Każda z nas jest wyjątkowa, emanuje pięknem i kobiecością, niezależnie od wieku i życiowych doświadczeń.

Na warsztatach rozwojowych, we własnym kobiecym towarzystwie poruszać będziemy ważne dla nas tematy, dzielić się przeżyciami i emocjami, wspierać, motywować i czerpać inspirację.

Zapraszamy do nas Kobiety dla których ważny jest własny rozwój, które chcą budować poczucie swojej wartości, rozwijając pasje

i zainteresowania, na spotkania, warsztaty i szkolenia prowadzone przez inspirujące Kobiety z pasją do sztuki życia.

facebook_piktogram.png

Babska Rebelia

Jest przestrzenią stworzoną przez Kobiety dla Kobiet, aby czerpały z niej pozytywną energię i motywację do codziennych działań.

Zewsząd słyszymy, że kobieta powinna być silna a jednocześnie delikatna, pewna siebie, ale uległa, dbająca o swój rozwój, ale dla której rodzina zawsze będzie na pierwszym miejscu.

Im bardziej próbujemy sprostać tylu sprzecznym oczekiwaniom, tym szybciej oddalamy się od tego, czego same pragniemy. Gubimy się w natłoku codziennych obowiązków i  powinności. Pragniemy być doskonałe, spełniając jak najlepiej i najszybciej oczekiwania wszystkich wokół. Zapominamy o sobie. A przecież prawdziwą Moc możemy znaleźć tylko będąc w harmonii i bliskości ze sobą. Bez potrzeby bycia idealną i zaspakajania oczekiwań innych, ale z pewnością siebie i świadomością własnych zalet. Dbanie o siebie to nie egoizm, a tworzenie przestrzeni dla siebie, to nie odbieranie jej innym. Żyjmy naprawdę, w pełni, a nie w wolnych chwilach,  między 23.00 a 01.00 w nocy. Same będąc szczęśliwe, z radością będziemy uszczęśliwiać innych. Być kobietą można na wiele sposobów, a najważniejsze to odkryć swój własny!

Pragniemy porzucić stereotypy i wyjść naprzeciw swojej kobiecości. Jeszcze lepiej poznawać siebie i rozwijać się, dbając o swoją życiową przestrzeń.

Podczas warsztatów tworzymy przestrzeń do swobodnego poznawania i wyrażania siebie, do budowania relacji z samą sobą i innymi kobietami. To czas, aby przyjrzeć się sobie przeglądając się w oczach innych kobiet, otoczyć troską i uwagą swoje potrzeby. Zapytać siebie: Czy jestem szczęśliwa tu, gdzie jestem? Jakie są moje pragnienia? Czy robię to o czym zawsze marzyłam? C o z tego czym obecnie żyję, jest tak naprawdę moje?  Czy to, co robię dzisiaj, przybliża mnie do tego, gdzie chcę być jutro?

Wierzymy w kobiecą MOC, w to że wzmocnione Kobiety dadzą siłę kolejnym, stając się inspiracją i motywacją do zmiany na lepsze.

Babska Rebelia

Inicjatywa pozytywnych buntowniczek z pasją, wierzących w wyjątkową MOC Kobiet zainicjowała swoje istnienie we wrześniu 2017 roku w DDK "Węglin" w ramach  projektu  Grawitacja Kulturalna finansowanego ze środków Narodowego Centrum Kultury w ramach programu Dom Kultury+ Inicjatywy lokalne 2017

W Fundacji Inside Out Babska Rebelia rozpoczyna nowy etap swojej działalności wspierającej Kobiety.